ארוחות בוקר וביניים

 ארוחות בוקר  שמתאימות לתהליך הניקוי של 28 יום

מוזלי עם פירות יבשים
175-200 גר' שיבולת שועל 
מושרים ללילה ב- 250 מ"ל מים
 2 כפות סובין שיבולת שועל 
60 גר' צימוקים - 60 גר' תמרים - 60 גר' משמש מיובש
2 כפות גרעינים חמניות, דלעת - 2 כפות שקדים או אגוזים
 
60 גר' פשתן - טחון 450 גר' פירות טריים תותים, תפוח, אגס, קיווי

 להוסיף את הגרעינים, סובין שיבולת שועל ומעל הפירות. להגיש עם חלב סויה, אורז, שקדים או שיבולת שועל.

דייסת שיבולת שועל
175 גר' שיבולת שועל + 250 מל' חלב שקדים או אורז + 250 מל' מים בסיר ו
להביא לרתיחה ולערבב במהלך 3-5 דקות על אש קטנה
 להגיש עם 4 כפיות דבש נקי או סירופ מייפל מקורי

ניתן להכין  דייסה דלילה יותר. חשוב מאוד – להוסיף הפתעות לפי הטעם: אגס או תפוח מגורד / אגוזים / שקדים / פירות יבשים.

דייסת דוחן
175 גר' דגני דוחן
225 מל' חלב שומשום, אורז או שקדים + 
225 מל' מים + תמצית וניל להוספת טעם
4 כפיות דבש נקי או סירופ מייפל מקורי
לערבב הדגנים, החלב, המים והוניל בסי
ר. להביא לרתיחה על אש קטנה במהלך 4-5 דקות תוך כדי ערבוב. להגיש עם דבש או סירופ מייפל.
 
פאינה (Fainá)

המרכיבים:

1 כוס קמח חומוס לא קלוי

2 כפות שמן זית + 50 גרם שמן זית

2 כוסות מים -1 כפית מלח
 
שידרוג לא חובה: 2 בצלים פרוסים לפרוסות ן-1/2 כפית אורגנו ועשבים נוספים לפי הטעם

 אופן ההכנה:

בקערה עמוקה שמים את קמח החומוס, 2 כפות שמן זית, 2 כוסות מים ומלח.

מערבבים היטב עם מטרפה (אפשר גם פשוט להכניס הכל למעבד מזון). התערובת שמתקבלת צריכה להיות דלילה ולהזכיר מרקם בלינצ'ס.

ומשאירים לנוח כארבע שעות או יותר זמן אבל במקרר.

מחממים את התנור ל 220-200 מעלות ומכניסים בו תבנית אפיה ריקה במשך דקה קלה.

יוצקים 50 גרם שמן זית על התבנית החמה, כך שיגיע לכל מקום, שימון של תבנית חמה מונע הידבקות.

במחבת נפרדת מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את האורגנו.

מערבבים את הבלילה פעם נוספת כדי שתהיה אחידה. את הקצף שנוצר על פני השטח מסירים עם כף אך לא חייבים.

יוצקים את הבלילה לתבנית. השמן יצוף על פני הבלילה. גובה הבלילה צריך להיות 1.5 ס"מ. מכניסים לתנור למשך כ-30 דקות עד שמתקבל
 
צבע זהוב כהה.מוציאים את הפאינה ומגישים עם תלולית בצל מעל.



אפשרויות נוספות לארוחת בוקר מפנקת

מיזלי עם פירות טריים דבש, קינמון ואפשר מעט אגוזים
מיזלי או גרנולה תוצרת בית עם חלב סויה/שקדים/אורז
סלט פירות עם שקדים ואגוזים
פירות העונה או שייק - פרי על בסיס מיץ תפוחים, לימונים או מים.
לחם שיפון  מלא ובתוכו ממרח כלשהו ( חומוס, טחינה, שקדייה, אבוקדו.טופו) ותוספת של ירק או נבטי אלפלפא.
קרקר מקמח שיפון או כוסמין עם ממרח בריאות כלשהו אבוקדו/ טחינה/ טופו/חומוס

ארוחות בוקר נוספות לא מתאימות לתהליך נקוי
חביטה מביצה אורגנית עם תוספת של בצל/ עשבי תיבול/ תרד או מנגולד/פטריות
שקשוקה עם עגבניות/ פלפל/גזר מגורד/עלי תרד או מנגולד