מתכונים לתזונת ניקוי הרעלים   DETOX

מיזלי עם פירות יבשים

175-200 גר' שיבולת שועל טחונה - ניתן לקנות מוכן

2 כפות סובין שיבולת שועל

60 גר' צימוקים- 60 גר' תמרים- 60 גר' משמש מיובש - 60 גר' פשתן טחון

יש לשים את כל המרכיבים בקערה ולערבב היטב, להוסיף חלב אורז, או חלב שקדים. ניתן להכין כמות גדולה יותר ולשמור בצנצנת במקום קריר.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מיזלי עם פירות טריים

175-200 גרם דגנים - פצפוצי אורז, פצפוצי דוחן, שיבולת שועל, קוניאה או כוסמת מונבטת

2 כפות סובין שיבולת שועל - 2 כפות גרעינים - חמניות, דלעת, פשתן טחון ו-2 כפות שקדים או אגוזים

450 גרם פירות טריים - תותים, תפוח, אגס, קיווי

יש להשרות במים את הדגנים בקערות קטנות (לכסות עד הסוף) במהלך הלילה, להוסיף את הגרעינים, סובין שיבולת שועל ומעל הפירות, להגיש עם חלב שובולת שועל, חלב אורז או חלב שקדים.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

דייסת שיבולת שועל

175 גרם שיבולת שועל

250 מ"ל חלב אורז, סומסום או שקדים -  250 מ"ל מים

2-4 כפיות דבש, מולסה או סילאן   -   אפשר- מעט צימוקים או תמרים, או פרוסות בננה.

לערבב את שיבולת השועל, החלב והמים בסיר. להביא לרתיחה ולערבב במהלך 3- 5 דקות באש קטנה, עד שמתרככים.

להגיש עם דבש או סירופ מייפל והצימוקים או תמרים.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

דייסת דוחן

175 גר' דגני דוחן

225 מל' חלב שומשום, אורז או שקדים -  225 מל' מים

תמצית וניל להוספת טעם       2-4 כפיות דבש, מולסה או סילאן

לערבב את הדגנים, החלב, המים ותמצית הוניל בסיר, להביא לרתיחה על אש קטנה במהלך 4-5 דקות תוך כדי ערבוב.

להגיש עם דבש או סירופ מייפל.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ציר ירקות בסיסי          כמות ל 600 מ"ל

900 מ"ל מים

2 בצלים חתוכים -  2 גזרים חתוכים גס

2 גבעולי סלרי חצויים  - 1 כרישה חתוכה גס

2 עלי דפנה- 2 ענפי טימין - 2 ענפי פטרוזיליה -  8 גרגירי פלפל שחור שלמים- קורט מלח עשבים

שימי את המים, ירקות, עשבי תיבול ותבלינים בסיר גדול, הביאי לרתיחה, העבירי לאש נמוכה ובשלי לפחות שעה, השאירי לקירור ואז סנני. ניתן להקפיא את הציר שיצא ולשמור לעת הצורך.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סירת אבוקדו - מנה אישית

חצי אבוקדו

עגבניה קצוצה דק

מעט גרעיני דלעת קלויים קלות קלות (לקלות בבית)

פלפל שחור - כמה עלי בזיליקום, קצוצים

הוציאי את גרעין האבוקדו, מעכי את פנים האבוקדו, כשהוא נמצא בקליפתו, הוסיפי את העגבניה, עלי הבזיליקום ותבלי בפלפל שחור, וערבבי, פזרי מלמעלה את עלי הבזיליקום.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סלט ארוגולה עם תפוחי עץ

½ ק"ג עלי ארוגולה

2 תפוחי עץ-  מנוקים מהליבה וחתוכים לקוביות

תפוז מקולף ומפולט - ללא הקרום הלבן

לרוטב
כוס מיץ תפוזים סחוט

  כוס שמן זית -  כפית מיץ לימון

2 שיני שום - מלח ירקות- פלפל - חומץ בלסמי

מצמצמים על האש את מיץ התפוזים לחצי , מקררים ומערבבים עם שאר חומרי הרוטב בעזרת בלנדר ידני.  מערבבים את הארוגולה עם תפוחי העץ והויניגרט. מניחים בצלחת, מפזרים את פילה התפוז מעל, מפזרים פפריקה מתוקה או חריפה ומטפטפים את החומץ הבלסמי מעל.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סלט ירוק ורימונים

1 חב' בייבי גרינס/בייבי סלט -  1 רימון מקולף

1 גזר קלוף ושטוף -  2 בצל ירוק

לרוטב:   2 כפות שמן זית - 1 כף חרדל דיז'ון או גרגירי חרדל

½ כפית דבש - מיץ מ ½ לימון

מערבבים את כל המוצרים לסלט. מערבבים את המצרכים לרוטב ויוצקים מעל הסלט
ואוכלים בהנאה.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
שעועית ירוקה וטופו

שעועית ירוקה טרייה/סנפרוסט

3-2 שיני שום -  רוטב סויה משובח- תמרי או קיקומן

שומשום

חבילת טופו אורגנית (להבטיח שהוא לא מהונדס גנטית)

חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ. משרים את קוביות הטופו בתוך רוטב הסויה ושום כתוש, מבשלים את השעועית הירוקה עד שמתרככת, מחממים מחבת וכשהיא חמה מוסיפים מעט שמן זית, מוסיפים את השעועית ומקפיצים מעט עם שמן הזית. מוסיפים את קוביות הטופו ואת המשרה שנשאר, כשהטופו משחים, מורידים מהאש ומוסיפים מעט שומשום.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

משקה בריאות!  
משקה ירוק המכיל הרבה ברזל משקה כלורופיל

חופן פטרוזיליה - חופן עלי סלרי- עלה אחד או יותר של חסה 

1 תפוח ירוק/אדום חתוך לרבעים - 1 גזר

מכניסים את העלים הירוקים למסחטת מיץ, מוסיפים את התפוח ולבסוף את הגזר
 ושותים..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

משקה הדרים מעורר – לשני משקאות

1 אשכולית - 4 תפוזים

2 לימונים - 2 ליים -לא חובה

לקלף את הפירות ולשים בבלנדר (לא לסחוט), לשתות מיד אחרי ההכנה.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

חומוס

225 גר' גרגירי חומוס מבושלים (לאחר השרייה של 12 שעות והחלפת המים) 
בהרבה מים למשך 60-90 דקות, עד שמתרככים מאוד

2 שיני שום - 2 כפות שמן זית

4 כפות טחינה - מיץ מ 1.5 לימונים

קורט פפריקה - פלפל שחור טרי גרוס

רסקי את גרגירי החומוס וערבבי עם שאר המרכיבים, הוסיפי ממי הבישול עד למרקם שאת אוהבת. הוסיפי פלפל שחור ומיץ לימון לפי הטעם, קררי במקרר.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מרק ירקות

1 בצל קצוץ -  2 שיני שום כתושות

1 ליטר של ציר ירקות

750 גר' של ירקות חתוכים לקוביות לבחירתך: תפו"א, גזר, דלעת, שעועית ירוקה, אפונה, ברוקולי, כרובית, קישוא, שורש פטרוזיליה.

1 כף שמן זית

עשבי תיבול לפי הטעם: עירית, פטרוזיליה, מיורן, כוסברה, זעתר טרי, קצוצים.

הכניסי את הירקות, ציר הירקות, הבצל והשום ובשלי את שהירקות מתרככים, כבי את האש תבלי והוסיפי את עשבי התיבול.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סלט אבוקדו ואגוזים

2 אבוקדו קלופים וחצויים, ללא הגרעין  -  1 כף מיץ לימון

2-3 חופנים של עלי בייבי: רוקט, ראשד, חסה.

125 גר' חצאי אגוז מלך

לרוטב:   1 כף שמן אגוזים - 1 כף שמן זית

2 כפיות חומץ הדרים - 1 כפית מיץ לימון

חתכי את האבוקדו לחתיכות וכסי אותו במיץ לימון, סדרי את תערובת העלים בצלחת הגשה, שימי את חתיכות האבוקדו על החסה ופזרי מעל את האגוזים. ערבבי את החומרים לרוטב (עדיף לנער בתוך צנצנת) וטפטפי אותו על הסלט.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

פסטה ללא חיטה עם ירקות

350 גר' של פסטה ללא חיטה מקמח אורז מלא, כוסמין, קישואים..

2 כפות שמן זית - כתית מעולה מכבישה קרה

450 גר' של ירקות חתוכים לבחירתך: רצועות פלפלים אדומים, צהובים, כתומים (לא ירוקים), פרחי ברוקולי, פטריות טריות, אפונה טרייה, קישואים חתוכים.

בשלי את הפסטה עפ"י ההוראות שעל גב השקית, הוסיפי את הירקות ב 5 דקות האחרונות של הבישול, סנני. בזמן שהכל עוד חם הוסיפי את שמן הזית וערבבי.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סלט אורז מלא ותירס


350 גרם אורז מלא אחרי השרייה של לפחות שעה- מבושל עד לריכוך, שטוףו במים קרים ומסונן

4 בצלים ירוקים - 2 פלפלים אדומים חתוכים  -  60 גרם שקדים קלופים קצוצים

225 גרם תירס מתוק- לא משומר, אפשר של סנפרוסט

בשלי את האורז , בשלי את התירס עפ"י ההוראות, צנני אותו. ערבבי בקערה את כל המרכיבים של הסלט.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ממרח גוואקמולי

2 אבוקדו בשלים -  2 כפות מיץ לימון טרי

1 בצל קטן - 1 שן שום כתושה

2 עגבניות קצוצות

מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה - פלפל שחור טרי גרוס

מעכי את האבוקדו והוסיפי לו את מיץ הלימון, הוסיפי את שאר המרכיבים לקערה, בדקי את התיבול והוסיפי לפי הצורך.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אורז עם אננס   (אשפר להחליף בגריסי פנינה)

300 גר' אורז מלא אחרי השרייה של לפחות שעה

900 מ"ל של ציר ירקות

1 בצל קצוץ -  ½ כפית כורכום

225 גר' אננס טרי -  60 גר' חמוציות - ללא תוספת סוכר

שימי את האורז, ציר הירקות, הבצל והכורכום בסיר, הביאי לרתיחה ובשלי למשך 20-25 דקות, עד שהאורז מתרכך והנוזל נספג. הוסיפי את האננס והחמוציות והגישי.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

רוטב אגוזים

1 כף שמן חמניות מכבישה קרה -  1 כף שמן אגוזים מכבישה קרה

מיץ מחצי לימון - 
פלפל שחור טרי גרוס - 1 כף אגוזים, קלויים קלות וקצוצים


שימי את המרכיבים בצנצנת ונערי היטב.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סלט אורז ודוחן     4 מנות


60 גר' אורז מלא מבושל - 60 גר' דוחן מבושל

1 פלפל אדום  ו-1 פלפל צהוב קצוצים דק

2 גבעולי סלרי קצוצים דק -  4 בצלים ירוקים קצוצים דק

2 עגבניות קלופות קצוצות דק -  60 גר' אגוזי מלך וקשיו קצוצים דק

2 כפות שמן זית -  3 כפות פטרוזיליה קצוצה - 2 כפות נענע/ מנטה קצוצה - פלפל שחור טרי גרוס

ערבבי בקערה את האורז והדוחן, הכניסי את הפלפלים, סלרי, בצל ירוק, עגבניות ואגוזים, בקערה נפרדת ערבבי את שמן הזית עם שום, לימון, פטרוזיליה ונענע. תבלי בפלפל שחור. הוסיפי את הרוטב שנוצר לקערה וערבבי היטב, צנני לפני ההגשה.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מרק גזר וכוסברה

1 בצל קצוץ - 1 שן שום כתושה -  675 גר' גזרים פרוסים

900 מ"ל ציר ירקות

מלח ופלפל שחור טרי גרוס

1-2 כפות של כוסברה טרייה קצוצה -  1 כף שמן זית

הניחי את הבצל, שום והגזרים בסיר גדול, הוסיפי את הציר והביאי לרתיחה, הנמיכי את החום ובשלי למשך 15 דקות עד שהגזרים יתרככו, תבלי עם מלח, פלפל והוסיפי את הכוסברה ושמן הזית, הכניסי את התערובת לבלנדר והפעילי אותו עד שהתערובת הופכת ומחית אחידה.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

פילאף אורז וקינואה

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ

125 גר' אורז מלא -  125 גר' קינואה

600 מ"ל ציר ירקות

150 גר' אפונה

מלח ופלפל שחור טרי גרוס

חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה - מיץ מלימון טרי אחד

שימי את שמן הזית בסיר גדול והוסיפי את הבצל, טגני קלות למשך 5 דקות, עד שמזהיב, הוסיפי את האורז, הקינואה וציר הירקות וערבבי היטב. הביאי לרתיחה, הנמיכי את האש ובשלי למשך 30-25 דקות, עד שהנוזל ייספג והדגנים יתרככו. הוסיפי את האפונה ובשלי עוד 3-5 דקות, תבלי במלח, פלפל, הוסיפי את הפטרוזיליה ומיץ הלימון וערבבי. התפיחי את התערובת עם מזלג.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סלט שעועית ירוקה ותרד

225 גר' של שעועית ירוקה דקה, חתוכה באורך 5 ס"מ

500 גר' תערובת של נבטוטים (קטניות מונבטות) מבושלות מספר דקות

2 כפות שמן זית -  2 כפות חומץ הדרים

125 גר' עלי בייבי תרד

לבשל או לאדות את השעועית הירוקה, בערך 4 דקות- צריכה להישאר פריכה, שטפי במים קרים וסנני, ערבבי את השעועית עם תערובת הנבטוטים ,שמן זית, וחומץ בקערה. סדרי את עלי התרד בתחתית קערת הגשה ופזרי מעל את תערובת הקטניות
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מרק מינסטרונה


1 בצל קצוץ - 2 שיני שום כתושות

1 ליטר ציר ירקות -  2 גזרים קצוצים

125 גר' ירקות: קישואים, אפונה, שעועית ירוקה - 2 כפות בזיליקום מיובש

400 גר' שעועית אדומה או אזוקי מבושלת (לאחר השריה של לילה)כמעט עד לריכוך

125 גר' פסטה ללא חיטה בצורות קטנות


600 מ"ל עגבניות מבושלות, קלופות, קצוצות, או עגבניות קלופות מקופסא קצוצות

1 כף שמן זית

תאדי את הבצל והשום בשמן זית למשך 5 דקות, עד שמזהיב. הוסיפי את הירקות, עשבי התיבול, ואת ציר הירקות ובשלי למשך 10 דקות בערך, הוסיפי את השעועית, הפסטה והעגבניות ובשלי למשך עוד 10 דקות בערך, כבי את האש, ערבבי והוסיפי את שמן הזית.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ממרח אבוקדו ועגבניות

½ בצל סגול, קצוץ דק - 1 שן שום כתושה

קורט כמון טחון -    1-2 כפיות שמן זית

1 עגבנייה קצוצה -  ½ אבוקדו קצוץ

פלפל שחור טרי קצוץ

הניחי את הבצל, שום, כמון ושמן זית במחבת שטוחה בחום נמוך. חממי למשך 5 דקות בערך כדי שהטעמים יתמזגו והבצל יתרכך. הורידי מהאש, הוסיפי את האבוקדו והעגבניות ותבלי בפלפל שחור.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מרק עדשים וירקות

225 גר' עדשים אדומות

½ ליטר ציר ירקות

2 גזרים פרוסים - 1 בצל קצוץ -  2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

450 גר' ירקות חתוכים לבחירתך: לפת, גזר לבן, קישוא, כרובית, כרישה

מלח עשבים ופלפל שחור טרי גרוס

שימי את העדשים עם ציר הירקות בסיר גדול והרתיחי למשך 10 דקות. הוסיפי את הירקות והביאי שוב לרתיחה, הנמיכי את האש ובשלי למשך 15-20 דקות עד שהירקות והעדשים יתרככו, תבלי במלח ופלפל.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אורז מתובל עם גרעיני דלעת

½ כפית זרעי כמון - 1 כפית זרעי כוסברה טחונים

300 גר' אורז מלא

900 מ"ל ציר ירקות

225 גר' אפונה קפואה

4 כפות גרעיני דלעת קלויים קלות

טגני ללא שמן את זרעי הכמון, הכוסברה הטחונה והאורז החום למשך 2 דקות, הוסיפי את ציר הירקות, הביאי לרתיחה ובשלי למשך 30-25 דקות, עד שהנוזל נספג והאורז התרכך, הוסיפי את האפונה ובשלי עוד 3 דקות. ערבבי לתוך האורז את גרעיני הדלעת לפני ההגשה.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ירקות קלויים בגריל

2 קישואים חתוכים עבה -  8 בצלי שאלוט -  1 חציל חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות - 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות -  125 גר' עגבניות שרי

מעט ענפים של רוזמרין או אורגנו -  2 שיני שום כתושות - מלח עשבים ופלפל שחור טרי גרוס

2 כפות שמן זית

חממי את התנור ל 200 מעלות, הניחי את הירקות בתבנית אפייה, הניחי את עשבי התיבול בין הירקות ופזרי מעל שום ופלפל שחור, הזליפי מעל את שמן הזית והפכי את הירקות כך שיהיו לגמרי מכוסים בשמן. הכניסי לתנור ואפי למשך 30-40 דקות, עד שיתרככו.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

פסטה ללא חיטה ברוטב עגבניות וירקות

350 גר' פסטה ללא חיטה

3 כפות מים או ציר ירקות

1 בצל קצוץ - 2 שיני שום כתושות

2 או יותר מהירקות ברשימה: 225 גר' אספרגוס חתוכים לאורך של 5 ס"מ, 2 קישואים חתוכים לקוביות,1 פלפל אדום/ צהוב/ כתום קצוץ, 225 גר' פרחי ברוקולי, 150 גר' אפונת שלג, 1 חציל קטן קצוץ, 125 גר' פטריות חתוכות לקוביות, 125 גר' אפונה.

400 גר' של עגבניות מקופסת שיפורים קצוצות -  2 כפות רסק עגבניות - 1 כף של בזיליקום קצוץ

בשלי את הפסטה לפי הוראות ההכנה, בזמן שהפסטה מתבשלת, חממי את המים או ציר הירקות במחבת גדולה. הוסיפי את הבצל, שום והירקות השכנת מראש, בשלי בערך 5 דקות עד שיתרככו מעט. הוסיפי את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות והבזיליקום. בשלי במשך עוד 5 דקות או עד שהירקות יהיו רכים אך עדיין מוצקים, ערבבי את הרוטב עם הפסטה.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

פילאף קינואה עם חומוס ושקדים

2 כפות מים או ציר ירקות

1 בצל קצוץ - 1 מקל קינמון - 4 תרמילי הל

2 שיני שום כתושות -  1 פלפל אדום קצוץ - 2 קישואים פרוסים

225 גר' קינואה

600 מ"ל ציר ירקות או מים

250 גר' גרגירי חומוס מבושלים

60 גר' פרוסות שקדים קלופים קלויים קלות - 60 גר' גרעיני חמנייה או חמניות

חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

חממי את המים בסיר גדול ואדי את הבצל עם מקל הקינמון ותרמילי ההל למשך 2 דקות. הוסיפי את השום, פלפלים וקישואים ובשלי למשך 2 דקות, הוסיפי את הקינואה, ציר הירקות, והחומוס המבושל. ערבבי והביאי לרתיחה. הנמיכי את האש ובשלי למשך 20 דקות עד שהנוזל נספג והקינואה מבושלת. העבירי לצלחת הגשה ופזרי מעל שקדים וגרעיני דלעת או חמניות. ולבסוף פזרי את הכוסברה/ פטרוזיליה.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אורז עם ירקות קלויים

300 גר' אורז מלא מבושל לאחר השרייה של לפחות שעה


3 פלפלים (אדום, כתום, צהוב), ללא הגרעינים, חתוכים לרבעים

2 בצלים סגולים בינוניים חתוכים לרצועות -  225 גר' פטריות -  2 קישואים קטנים חתוכים לחצי לאורך

שמן זית - להברשה

2 כפות טימין טרי קצוץ

לרוטב:  3 כפות שמן זית - 2 כפות מיץ לימון - 2 שיני שום כתושות - פלפל שחור טרי קצוץ - לנער בצנצנת ולהשאיר בצד

 שימי את הירקות בתבנית והברישי אותם בשמן זית, צלי את הירקות בגריל למשך 8-10 דקות עד שנהיים שחומים, הפכי אותם והברישי וצלי את הצד השני.  שפכי לתוך האורז חצי מכמות הרוטב, סדרי אותו בתבנית הגשה ומעליו את הירקות ופזרי מעל  שארית הרוטב.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

פילאף פלפל וקשיו

2 כפות מים או ציר ירקות

1 בצל קצוץ - 2 שיני שום כתושות -  4 גבעולי סלרי קצוצים - 1 פלפל אדום, צהוב וכתום חתוכים

300 גר' אורז מלא

900 מ"ל ציר ירקות

125 גר' אגוזי קשיו (לא קלויים) שבורים - חופן פטרוזיליה קצוצה - מלח עשבים ופלפל שחור טרי גרוס

חממי את המים במחבת גדולה ואדי את הבצל, שום, סלרי ופלפלים למשך 5 דקות. הוסיפי את האורז וערבבי למשך עוד 2-3 דקות. הוסיפי את ציר הירקות, הביאי לרתיחה, הנמיכי את האש ובשלי למשך 30-25 דקות, עד שהנוזל ייספג והאורז יתבשל, הוסיפי את הקשיו והפטרוזיליה וערבבי ותבלי במלח ופלפל.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

עדשים כתומות וגרעיני חמנייה

2 בצלים קצוצים

2 כפות מים או ציר ירקות

3-4 שיני שום כתושות -  1 כפית כמון טחון -  2 כפות זרעי כוסברה טחונים -  1 כפית כורכום

350 גר' עדשים אדומות

1.2 ליטר מים

125 גר' גרעיני חמנייה - 2 כפות שמן - מלח עשבים לתיבול - חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

תאדי את הבצל במים למספר דקות, הוסיפי את השום והתבלינים ובשלי לעוד דקה, הוסיפי את העדשים והמים והביאי לרתיחה. כסי ובשלי למשך 20 דקות בערך באש נמוכה, כבי את האש. הוסיפי את גרעיני החמנייה, שמן הזית, מלח ופטרוזיליה או כוסברה קצוצה וערבבי.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סלט פלפלים קלויים

2 פלפלים אדומים - 1 פלפל כתום - 1 פלפל צהוב 
חתוכים  לרבעים וללא הגרעינים.

שמן זית להברשה

1 כף עלי בזיליקום טריים, קרועים -  2 כפות זיתים שחורים

2 כפות שמן זית - 1 כף חומץ תפוחים

175 גר' תערובת עלי בייבי

 הניחי את הפלפלים על מגש גריל והברישי אותם קלות בשמן זית. צלי אותם כשהחלק עם העור כלפי מעלה, עד שהם מתחילים להיחרך, חתכי לרצועות והניחי בקערה, הוסיפי את עלי הבזיליקום והזיתים השחורים. בצנצנת ערבבי את שמן הזית והחומץ. הכניסי את הפלפלים לרוטב ואח"כ סדרי אותם על מצע של עלי הבייבי.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

קארי ירקות ועדשים

2 כפות מים או ציר ירקות

1 בצל גדול, פרוס

2 שיני שום כתושות -  
1 כפית מכל אחד: כמון, כוסברה, כורכום ואבקת צ'ילי

225 גר' עדשים אדומות

750 מ"ל מים

900 גר' ירקות לבחירתך: כרובית, קישואים, פטריות, במיה, גזרים, עגבניות

אדי את הבצל המים (2 הכפות), למשך 5 דקות בערך, הוסיפי את התבלינים, שום ובשלי לעוד 2 דקות, הוסיפי את העדשים והמים. הביאי לרתיחה, הנמיכי את האש, כסי ובשלי למשך 10 דקות, הוסיפי את הירקות והמשיכי לבשל למשך 20 דקות בערך, או עד שהירקות יתרככו.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

פסטה ללא חיטה עם רוטב "בולונז עדשים"

350 גר' פסטה ללא חיטה

3 כפות מים או ציר ירקות

1 בצל קצוץ - 2 גזרים קצוצים דק -  1 קישוא גדול קצוץ דק

400 גר' עגבניות שלמות מקופסא - 400 גר' עדשים ירוקות או חומות

1 כפית של תערובת עשבי תיבול טריים לבחירתך

בשלי את הפסטה עפ"י הוראות ההכנה שעל השקית, אדי את הבצל, גזרים וקישוא במים, למשך 5 דקות בערך, הוסיפי את העגבניות, העדשים ועשבי התיבול ובשלי עוד למשך 5-10 דקות עד שהרוטב קצת מתעבה, סנני את הפסטה והניחי בכלי הגשה, פזרי מעל את הרוטב.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

טופו ואננס מוקפצים

2 כפות מים + 4 כפות מים

2 שיני שום כתושות -  ג'ינג'ר טרי קצוץ - חתיכה של 2.5 ס"מ

1 פלפל אדום קצוץ -  4 בצלים ירוקים קצוצים

225 גר' פטריות חתוכות -  125 גר' נבטים

200 גר' אננס טרי חותך, או אננס מקופסא מסונן וחתוך

1 כפית קורנפלור

350 גר' טופו, חתוך לקוביות (טיפ- כשקונים טופו חשוב לשים לב שעל האריזה כתוב שהמוצר לא מהונדס גנטית)

חממי את המים (2 כפות) בווק והקפיצי את הג'ינג'ר והשום למשך דקה בערך, הוסיפי את הפלפל, בצלים, פטריות, נבטים ואננס והקפיצי למשך 2 דקות בערך, ערבבי את המים (4 כפות) עם הקורנפלור ושפכי מעל הירקות וערבבי מהר עד שהרוטב

מסמיך, העבירי לצלחת הגשה. הקפיצי את הטופו בווק למשך דקה, ופזרי מעל הירקות.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

כרובית ותפוחי אדמה בקארי

2 כפות מים או ציר ירקות

2 בצלים קצוצים

450 גר' כרובית, מפורקת לפרחים -  1 כף אבקת קארי -  8 תפוחי אדמה קטנים, טריים, חתוכים לחצי

1 כף רסק עגבניות - 60 מ"ל מים

175 גר' אפונה קפואה - סנפרוסט

חממי את המים או ציר הירקות במחבת גדולה ובשלי את הבצלים למשך 5 דקות עד שיתרככו, הוסיפי את הכרובית, אבקת קארי ותפוחי אדמה, בשלי למשך דקה, הוסיפי את רסק העגבניות, מים (60 מ"ל), ואפונה ובשלי עד שהירקות יתרככו והקארי יסמיך.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

רוטב עשבי תיבול

60 מ"ל חומץ תפוחים - 2 כפות מיץ תפוזים - 1 כף שמן זית -  1 שן שום כתושה

1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה -  1 כף טרגון טרי קצוץ - ניתן להחליף עם כוסברה או בזיליקום, או כל עשב תיבול שאוהבים

שימי את המרכיבים בצנצנת סגורה ונערי היטב.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סלט פירות הדר וגרעיני חמנייה

125 גר' תערובת עלי בייבי

2 תפוזים קלופים ומחולקים לפלחים - 1 אשכולית אדומה קלופה ומחולקת לפלחים

6 בצלי שאלוט (או בצל סגול אחד), קלוף ופרוס דק

2 כפות של כוסברה טרייה, קצוצה -  60 גר' גרעיני דלעת, קלויים קלות

לרוטב:   2 כפות שמן זית - 1 כף חומץ תפוחים -  ½ כפית חרדל דיז'ון

1 שן שום כתושה -  מלח עשבים ופלפל שחור טרי גרוס

ערבבי את כל המרכיבים בקערה, שימי את רכיבי הרוטב בצנצנת סגורה ונערי היטב, פזרי את הרוטב מעל הסלט וערבבי היטב.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

קישואים ממולאים

4 קישואים גדולים  (עדיף זוקיני)

1 בצל סגול, קצוץ דק -  ½ כפית זרעי כמון -  קורט פפריקה

12-15 עגבניות שרי -  4 גזרים או גזרים לבנים מגורדים

חממי את התנור מראש ל 190 מעלות, חתכי את הקישואים לחצי לאורך. הוציאי בכפית את התוכן והשאירי 6 מ"מ בקליפה, שמרי את התוכן. שימי את הבצל במעט מים עם זרעי הכמון ובשלי לכמה דקות, עד שהבצל יתרכך מעט, הוסיפי את הפפריקה והעגבניות, המשיכי לבשל למשך 2-3 דקות, הוסיפי את הגזרים ואת תוכן הקישואים והמשיכי לבשל לעוד 5 דקות עד שיתרככו, מלאי את הקישואים בתערובת והניחי את הקישואים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, תאפי עד שקליפת הקישואים מתרככת, בערך 30-45 דקות.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ברוקולי ופלפל אדום מוקפצים

2 כפות מים

1 שן שום כתושה -  שורש ג'ינג'ר מגורד (באורך של 2.5 ס"מ) -  4 בצלים ירוקים קצוצים

2 פלפלים אדומים חתוכים -  450 גר' פרחי ברוקולי -  125 גר' פטריות חתוכות

125 גר' אגוזי קשיו קלויים קלות

1 כף שמן סומסום

חממי את המים בווק. הוסיפי את השום, ג'ינג'ר ובצל ירוק והקפיצי למשך 2 דקות, הוסיפי את שאר הירקות לווק. הקפיצי בערך 3-4 דקות, הוסיפי את אגוזי הקשיו, זלפי מעל את שמן הסומסום, חממי עוד מעט והגישי.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


מרק דלעת ובטטה

1 בצל קצוץ -  1 שן שום כתושה

675 גר' דלעת (רק התוכן) חתוכה לקוביות - 450 גר' בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד -  2 כפות, זרעי כוסברה טחונים

1½ ליטר ציר ירקות

1 כף שמן זית -  פלפל שחור טרי גרוס

שימי את הבצל, שום, דלעת, בטטות, ג'ינג'ר וכוסברה בתוך סיר גדול, הוסיפי את ציר הירקות והביאי לרתיחה, הנמיכי את האש ובשלי למשך 25-30 דקות, עד שהירקות יתרככו, הוסיפי שמן זית. תבלי בפלפל וטחני הכל בבלנדר.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סלט חומוס כוסברה וליים

500 גר' חומוס מבושל (לאחר השריית 12 שעות לפחות עם החלפת מים)

1 בצל סגול, פרוס דק -  1 פלפל אדום, קצוץ דק

2 כפות כוסברה טרייה קצוצה -  2 שיני שום כתושות - 3 כפות שמן זית -  1 מיץ מליים או לימון

ערבבי את החומוס עם הבצל, פלפלים וכוסברה, הכניסי לצנצנת עם מכסה את השום, שמן זית, ומיץ ליים ונערי היטב, שפכי מעל הסלט, ערבבי היטב והכניסי למקרר. כדאי להכין כשעתיים לפני ההגשה כדי שגרגירי החומוס יקבלו את הטעמים.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מרק אספרגוס ולימון

2 בצלים, קצוצים דק - 450 גר' אספרגוס נקי וחתוך לקוביות -  300 גר' תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

1 ליטר מים

מלח עשבים ופלפל שחור טרי גרוס - 1 כף אורגנו טרי קצוץ -  מיץ מלימון אחד

שימי את הבצלים, אספרגוס, תפוחי אדמה והמים בסיר גדול, הביאי לרתיחה, הנמיכי את האש ובשלי למשך 10 דקות, עד שהירקות מתרככים, הוסיפי את הפלפל, מלח, אורגנו, לימון ובשלי למשך 2 דקות, טחני את כל המרכיבים בבלנדר, אפשר להגיש חם או קר.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

פילאף דוחן ושקדים

2 כפות מים

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים חתוכים -  2 כפיות זרעי כוסברה טחונים - 1 שן שום כתושה

175 גר' דוחן -  600 מ"ל ציר ירקות

225 גר' פרחי ברוקולי

60 גר' צימוקים - פלפל שחור טרי גרוס

60 גר' שקדים  קלויים קלות

חממי את המים בסיר גדול ובשלי את הבצל למשך 5 דקות, הוסיפי גזרים, כוסברה, ושום ובשלי במשך עוד 5 דקות. הוסיפי את הדוחן וציר הירקות, הביאי לרתיחה, כסי והנמיכי את האש ובשלי למשך 15-20 דקות, עד שהמים יספגו, הוסיפי את הברוקולי ובשלי למשך 5 דקות. הוסיפי את הצימוקים ותבלי בפלפל, ערבבי היטב. הניחי על צלחת הגשה ופזרי מעל את השקדים.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

קינוחים

מלון עם תותים ונענע

225 גר' תותים

4 גבעולי נענע קרועים - 16 שקדים קלופים

2 מלונים קטנים

חתכי את התותים ושימי בקערה. הוסיפי 
עלי הנענע לתותים, הוסיפי את השקדים וחתכי את המלונים לשתיים, הוציאי את התוכן ומלאי בתותים.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

בננות אפויות

4 בננות גדולות

4 כפות מים - 2 כפות דבש/ סירופ מייפל טבעי - 60 גר' צימוקים - ¼ כפית קינמון - 1 כף מיץ לימון

חתכי את הבננות לחתיכות של כ 2.5 ס"מ, הניחי בתבנית אפייה וערבבי עם שאר המצרכים ותאפי ב 200 מעלות, למשך כרבע שעה.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

עוגת פירות

125 מ"ל שמן חמניות - 4 כפות דבש

2 תפוחים קלופים ומגורדים - 125 גר' שקדים טחונים - גרידת קליפה ומיץ משני תפוזים - גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד

250 גר' קמח ללא חיטה + 2 כפיות אבקת אפיה

125 גר' צימוקים - 125 גר' תמרים ותחכים לקוביות

חממי מראש תנור ל 170 מעלות, ערבבי את השמן עם הדבש, הוסיפי תפוחים, שקדים ואת גרידת ומיץ הלימון והתפוזים וערבבי היטב, קפלי לתערובת את הקמח, אבקת אפיה, צימוקים ותמרים והניחי נייר אפיה משומן בתבנית בקוטר 20 ס"מ, שפכי פנימה את התערובת, תאפי למשך 50-60 דקות, בדקי בעזרת גפרור האם העוגה מוכנה, צנני לפני ההגשה.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
עוגת פירות

125 מ"ל שמן חמניות

4 כפות דבש

2 תפוחים קלופים ומגורדים

125 גר' שקדים טחונים

גרידת קליפה ומיץ משני תפוזים

גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד

250 גר' קמח ללא חיטה

2 כפיות אבקת אפיה

125 גר' צימוקים

125 גר' תמרים ותחכים לקוביות

חממי מראש תנור ל 170 מעלות, ערבבי את השמן עם הדבש, הוסיפי תפוחים, שקדים ואת גרידת ומיץ הלימון והתפוזים וערבבי היטב, קפלי לתערובת את הקמח, אבקת אפיה, צימוקים ותמרים והניחי נייר אפיה משומן בתבנית בקוטר 20 ס"מ, שפכי פנימה את התערובת, תאפי למשך 50-60 דקות, בדקי בעזרת גפרור האם העוגה מוכנה, צנני לפני ההגשה.