ברוכה הבאה לתהליך ה- DETOX ניקוי רעלים ל-28 יום

 

לפני הכל...

מה שחשוב זה להקפיד ב- 100% - זה כמו כשמפסיקים לעשן, אין דבר כזה "רק סיגריה אחת וזהו" – כלום!
הדי-טוקס  מיועד בעיקר לשיפור רמת החיים, המראה החיצוני, להבטיח שינה טובה ומרעננת, שקט נפשי, שיפור פעולת מערכת העיכול ועוד.
בתהליך הדי-טוקס את תעזרי לגוף שלך להיפטר מהרעלנים שנמצאים בתוכו.
אלה האיברים העיקריים שמסייעים לגוף שלנו לפנות רעלים

כבד-
התחנה העיקרית לפינוי רעלנים. תפקידו להפוך לבטוח (די-טוקס) כל דבר שעלול להזיק לגופינו ואז לשלוח אותו לכליות, לריאות או למעי.
עבודה זו מתבצעת בעזרת אנזימים – האנזימים צריכים מאכלים מסוימים שיעזרו להם לבצע את תפקידם– לכן, התזונה שלנו מאוד משפיעה עליהם.
מאכלים מומלצים - ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, ברוקולי)- לא מומלצים לסובלים מחוסר איזון בבלוטת התריס, אלא אם כן בושלו מראש , ירקות המכילים גופרית (בצל, שום) פירות וירקות צבעוניים- עגבניות, משמש, פלפלים, אוכמניות, גזר, לימון.
תוספי תזונה - מיצוי ארטישוק, שום, שומר, כורכום, שן ארי.

כליות- תפקידן לסנן פסולת
כגון שתנן (תו
צר של פירוק חלבונים ע"י הגוף) מהדם אל השתן. מאוד חשוב לשתות הרבה מים בשביל לדלל את הרעלנים ולסייע לכליות לבצע את עבודתן.
מאכלים מומלצים-  מים, ירקות ופירות, סרפד, חליטת צמחים ופטרוזיליה.
תוספי תזונה- סרפד, שן הארי, זרעי סלרי וחמוציות.

מעיים - המעיים מעכלים אוכל ורעלנים ובנוסף מובילים סיבים ורעלנים מהקיבה למעי הגס. סיבים עוזרים לפנות רעלנים ולמנוע מהם להיספג בדם. במעיים הרעלנים מפורקים בעזרת חיידקי מעיים טובים.
מאכלים מומלצים- אוכל עם סיבים, פירות (בעיקר תפוחים, שזיפים מיובשים, פירות יער, ופירות יבשים), ירקות- גזר, ברוקולי, כרוב, בטטה, גרעינים, זרעי פשתן, שעועית, עדשים, שעורה, שיבולת שועל, סובין שיבולת שועל, סובין חיטה לא מומלץ.
תוספי מזון- תוספי סיבים, פרוביוטיקה, אלוה ורה, Chlorella ,F.O.S , פרוקטואוליגו סכרידיים.

עור- משחק תפקיד חשוב בפינוי רעלנים –  בעיקר ע"י הזיעה, שמן שמופרש ע"י העור, ובעזרת תאי עור מתים שנושרים.
מאכלים מומלצים- מים, פירות וירקות, פשתן, שמנים בלתי רווים (חמניות, אגוזי לוז ופשתן), זרעי חמניות לא קלויים או ממולחים.
תוספי מזון- ג'ינקו בילובה, שמנים בלתי רוויים (פשתן, נר הלילה), אנטי אוקסידנטים, שורש חותם הזהב.

מערכת הלימפה - משמשת כמערכת ניקוז. לוקחת רעלנים  גדולים אשר לא יכולים להיכנס לזרם הדם אל קשרי לימפה לעיבוד, מחזירה אותם לדם ומשם לכבד לדטוקסיפיקציה.
מאכלים מומלצים- מים, אכיניצאה,שורש קיסוסית.
עיסויים לפינוי מערכת הלימפה, הברשת העור בליפה להמרצת זרם הדם, מלח אמבט.

ריאות - מסננות גזים רעילים שמיוצרים בגוף ושמגיעים מהאוויר- סיגריות, פיח וכדומה.
מאכלים מומלצים – ירקות ופירות - תפוחים, בצל, אוכמניות, פירות יער.
תוספי מזון- נוגדי חימצון.

אז איך בעצם עובד הדי-טוקס?
המטרה היא לתת לגוף הפסקה מהתזונה הרגילה שלנו רווית הרעלנים ולעודד אותו לפנות רעלנים ישנים ששקעו בגוף.

אוכל נכון מעודד את הגוף להפעיל את תהליכי הניקוי הטבעיים שקיימים בתוכו
נעדיף אוכל אורגני כמה שיותר בתזונה שלנו
נפסיק לעשן ונפסיק לצרוך אלכוהול וקפאין
נפסיק לצרוך מאכלים ושתייה שמכילים סוכרים פשוטים, שומנים רווים והרבה מלח
ניטול צמחי מרפא ותוספים לתמיכה בכבד וסיוע בניקוי
נאמץ הרגלים בריאים כגון ספורט ותרפיות מרגיעות

עקרונות חשובים בדי-טוקס
לא להישקל- תתרכזי בלהרגיש טוב, פחות עייפה ויותר בריאה ולא בלהוריד משקל.
לא לספור קלוריות- חשוב שתקדישי תשומת לב למה שאת אוכלת ותלמדי להקשיב לגוף שלך ולמה שהוא דורש.
לא להרגיש רעב- חשוב לא להרגיש רעבים, לא לפספס ארוחות ולאכול כשרעבים: ירקות, פירות, גרעינים, נבטים, דגנים מלאים- כל אלה מאד מזינים, מספקים מים וסיבים.
לשתות מים וחליטת צמחים- שתייה של הרבה מים ונוזלים חיונית לגוף. עדיף לשתות קצת כל הזמן ולא ב"מכות". השתייה עוזרת לפנות רעלים ולזרז את תהליך הדי-טוקס. מונעת עצירויות, נפיחויות ובעיות עור. עדיף לשתות מים מסוננים/מינרלים/מורתחים ועדיף שיהיו בטמפרטורת החדר. תה מומלץ – נענע, מליסה, עשב לימון, סירפד, לואיזה, מרווה, מנטה, קמומיל, שן ארי, שבטבט, אכילאה.
מומלצים גם מיצי ירקות (רצוי מדוללים) ופירות- סחוט-טרי - תאכלי אוכל הכי קרוב למצבו הטבעי והכי טרי שאפשר. כשאת יכולה תאכלי אוכל אורגני.
לקחת תוספי מזון- אנטי-אוקסידנטים, אצות (אם אין רגישות ליוד), חומצות שומן חיוניות, צמחי מרפא לתמיכה לכבד ולכליות, פרוביוטיקה.
חשוב מאוד- תוספי התזונה צריכים להיות מותאמים אישית לכל אדם ע"י איש מקצוע- לא לקחת תוספים על דעת עצמך.

מומלץ לאכול!
ירקות ופירות - הכל מומלץ, חשוב לאכול מכל הסוגים לאורך כל היום. ירקות ופירות חיים (לפחות 3 מנות פרי ביום ו 5 מנות ירק ביום), במיץ ובפירה. חשוב לאכול ממשפחת המצליבים. להעדיף ירקות ופירות העונה. אפשר לאכול פירות עם שיבולת שועל וקצת דבש.
דגנים, לחם ופסטה - קחי הפסקה מחיטה וכל מה שמכיל גלוטן. כל השאר מותר - דגנים מלאים- אורז מלא לסוגיו, קינואה, אמרנט, דוחן, גריסי פנינה, שעורה, כוסמת. הדגנים הללו מכילים הרבה ויטמינים ומספקים הרבה אנרגיה – רצוי לאכול מהם בכל ארוחה.
פרכיות כוסמת או שיפון – ללא מלח!!! וגם אטריות אורז או שעועית. קטניות ונבטים – עדשים, שעועית, מאש, חומוס, אפונה, אלפלפה. מספקים חלבונים מינרלים. הכי טוב להנביט בבית, אבל אפשר לקנות נבטים וקטניות מונבטות מראש בלי מלח. ממוצרי הסויה, מותר טופו,טמפה.
שמנים מכבישה קרה - כל השמנים הטבעיים בכבישה קרה- זית כתית מעולה, פשתן, חמניות, אגוזי לוז, שומשום. מומלצת תערובת מוכנה (קצת מכל אחד) - 1 עד 4 כפות ביום. מומלצת גם צריכת גרעינים חיים. אסור לחמם את השמן או הגרעינים! פרט לשמן זית ולשמן קוקוס.
אגוזים, זרעים וגרעינים - כולם מומלצים אך בעיקר שקדים, קשיו ואגוזי ברזיל. מועילים לדי-טוקס לשיפור הבריאות ולמניעת הזדקנות. לאכול כף גדושה ביום. מאד חשוב לאכול פשתן ו/או זרעי ציאה. אפשר לצרוך בתור תיבול לסלט ולמיצים. את השקדים צריך להשרות ל-8 שעות לפחות. אגוזי ברזיל 24 שעות (לא יותר משניים- שלושה ביום)
פשתן יש לטחון בבית - בשום אופן לא לקנות אותו טחון כי פשתן טחון מתחמצן מהר. ניתן לטחון מראש כמות ל- 3-4 ימים ולשמור במקפיא. מומלץ 2 כפות פשתן ליום. זרעי ציאה ניתן להשרות 2-3 דקות במעט נוזל ולהוסיף לסלט או למיצים.
חלב ללא חלב - מאחר ואסור לצרוך מוצרי חלב אפשר לשתות חלב שקדים, אורז, כוסמין, שיבולת שועל או שומשום – אבל לא רצוי חלב סויה. בשביל להכין חלב שקדים – משרים שקדים במים למשך לילה ובבוקר מערבבים בבלנדר  חזק (אפשר להוסיף טיפת וניל לטעם).
עשבים טריים, תבלינים - עשבי תיבול (עדיף טריים אבל אפשר גם מיובשים), תבלינים, מיץ לימון, פלפל טחון טרי, חומץ סיידר - מומלצים לתיבול וכתחליף למלח. מאד מומלץ לאכול הרבה עשבים ותבלינים, כגון: ג'ינג'ר טרי, שורש כורכום טרי, שומר ובעיקר גרעיני שומר.

להימנע בזמן ה- DETOX

 
* מוצרי חיטה!!!
* סוכר וממתיקים מלאכותיים
* קפאין – ומשקאות "ללא קפאין"
* מזון מטוגן
* אלכוהול – מייצר טוקסינים
* אורז לבן
* מלח – בלי מלח! אפשר מלח עשבים
* משקאות ממותקים
* חלב ומוצריו
* בשר לסוגיו ודגים
* מזון מעובד ותוספים מלאכותיים

סופר מאכלים – מועילים ל- DETOX
כל ירק או פרי מומלץ לאכול עם הקליפה ובחלקם גם עם הגרעינים. הם מכילים כמות נוטריאנטים רבה וחשובה ביותר

תפוחים - מצוינים לניקיון מערכת העיכול, מעודדים פינוי רעלנים מהמעיים. עשירים באנטי-אוקסידנטים, חשוב לאכול עם הקליפה.
גזר - מצויין לניקוי ולעור,עשיר בנוגדי חימצון ומגן מפני סרטן. הכי טוב זה לאכול עם טיפה שמן זית– לשיפור הספיגה.
שום - מגן ממחלות (ומערפדים), לחץ דם, סרטן וכולסטרול, נוגד חיידקים ופטריות. יש למחוץ לפני שאוכלים, חשוב לאכול טרי ולא מבושל.
ברוקולי ושאר מצליבים - מגנים בפני כל סוגי הסרטן. עשירים בויטמינים וחומצות חיוניות. יש לאכול חי או מאודה קלות.
נבטי שעועית - מכילים ויטמינים ואנזימים.
נבטים ונבטוטים מכל הסוגים - מלאים בחיוניות. נחמד וקל מאוד להנביט בבית
נבטי אלפלפא , ברוקולי ואחרים- עוזרים לפנוי רעלים.
לימון - מנקה ומעורר את מערכת העיכול. יש לצרוך הכל – מיץ וקליפה - את הקליפה אפשר לקצוץ ולהוסיף לסלט. מומלץ!
קינואה - דגן עשיר בסיבים, חלבון, חומצות אמינו ומינרלים. יש לבשל ולאכול כתחליף לפסטה ואורז. ניתן להשרות ללילה ולהשאיר לנביטה 4-5 במסננת. 
פאפאיה - נוגד חימצון ומלא אנזימים המשפרים את העיכול.
זרעי פשתן - מקור נפלא לאומגה 3. מפנים פסולת מהגוף - עשירים בסיבים תזונתיים.

איך להסתדר בלי...

חיטה

לחם לבן = לחם שיפון מלא 100%, לחם נטול גלוטן, לחם פומפרניקל (חשוב להסתכל על תווית המרכיבים).
פסטה = פסטה מקמח תירס, מקמח קינואה,מקמח אורז מלא או מדוחן.
נודלס = אטריות סובא, אטריות אורז,שעועית.
קורנפלקס עם חיטה = גרנולה ביתית, מוסלי, פצפוצי אורז מלא, דייסת קוואקר , דוחן או קינואה.
מוצרי חלב
חלב פרה = חלב אורז, חלב שקדים, חלב סומסום, קינואה, כוסמין, שיבולת שועל.
גבינות = חומוס, טחינה ביתית, אבוקדו, ממרח שקדיה, ממרחים מטופו, ארטישוק או אפונה. 
סוכר
עוגות ועוגיות = פירות טריים ומיובשים- ללא תוספת סוכר. לא להגזים עם פרות מיובשים!
דגני בוקר מסוכרים = גרנולה ביתית לא ממותקת, פצפוצי אורז, דייסת קוואקר או דוחן או קינואה עם פירות יבשים.
שוקולד = חטיף סומסום ללא סוכר, חטיף אנרגיה ללא סוכר, פירות יבשים.
מיצים ממותקים או מוגזים = מיצי פירות סחוטים טריים או מים, חליטות שהתקררו.

אורח חיים מומלץ בזמן ה- DETOX
* פעילות גופנית
* להקפיד לנשום נכון
* מסג' למערכת הלימפה
* תרפיות כמו: יוגה, מדיטציה, דמיון מודרך

קדימה, מ ת ח י ל י ם!
תוכנית ל- 28 יום ועדיף לעקוב בדיוק בלי הנחות וויתורים! (כמובן שאפשר להחליף בין הימים). התפריטים מכילים את השילוב האידיאלי, אבל כמובן שאפשר להחליף בין שקדים לאגוזים ובין תפוח לאגס. חשוב להשתמש במוצרים טריים ושתייה מרובה. בין הארוחות ניתן לאכול כמה ירקות ופירות שרוצים ובנוסף גם קצת פריכיות כוסמת או שיפון, פירות יבשים, טחינה, חומוס, זיתים וגרעינים לא קלויים.

מכשירים שיעזרו בזמן הניקוי
מאדה, בלנדר, מסחטת מיצים,  צנצנות אחסון (לשמור בתוכן את הקטניות), מטחנה ומעבד מזון, בנוסף, יעזור מכשיר הנבטה לקטניות, אך זה לא חובה. גם מייבש מזון למי שיש.

צורות הכנה
בישול- רוב המתכונים פשוטים ומהירים, יש להכין הכל טרי ולפני האוכל. אל תחממי אוכל ישן, ותאכלי עם הקליפה.
אידוי- שיטה מועדפת לבישול משום שהיא מונעת בריחה של הויטמינים. אפשר לאדות את כל הירקות.
רתיחה- אם חייבים לבשל במים אז תבשלי במינימום כמות המים האפשרית ובכלי מכוסה ולא לבשל יותר מידי.
טיגון- להחליף את השמן במים ולהוסיף שמן אחרי הבישול. ניתן לטגן בכף שמן קוקוס בלבד

אז הנה התוכנית...
מוגשות כאן הצעות לארוחת בוקר, צהריים וערב, ניתן לשלב ביניהן, לשנות ולגוון את השילובים כדי למנוע שיעמום ומונוטוניות בזמן הניקוי.

 
אל דאגה, מצורפים מתכונים בסוף התוכנית, תתפלאי לגלות כמה הם טעימים..

ארוחות בוקר

מיץ גזר ותפוחים (אפשר להוסיף סלרי), להכין במיקסר ולשתות מיד.

דייסת קוואקר או דוחן עם תערובת גרעינים (גרעיני דלעת, חמנייה, זרעי פשתן- לא קלויים) על בסיס מים או חלב שקדים. ותה צמחים.

דייסת קוואקר עם פירות (צימוקים, שזיפים מיובשים, בננה, תפוח) על בסיס מים או חלב שקדים ותה צמחים.

סלט פירות העונה, עם תערובת הגרעינים.

עגבניות צלויות בגריל עם סומסום, על לחם ללא חיטה.

מיזלי טרי (ראי מתכון), מיץ פירות סחוט טרי.

1-2פרוסות לחם ללא חיטה (שיפון מלא) עם ממרח: שקדיה/טחינה ביתית/חומוס ביתי/אבוקדו/ דבש/מולסה.

פרוסות אגסים ותפוחים עם צימוקים ושקדים קלויים קלות.

משקה הדרים מעורר (ראי מתכון) עם תערובת אגוזים וזרעים - אגוזי ברזיל, גרעיני דלעת, זרעי פשתן וסומסום



   ארוחות צהריים

ירקות חיים- כרובית, שעועית, מלפפון, סלרי, צנון, עם חומוס (ראי מתכון) ולבסוף, פירות טריים –פירות יער, תותים, קיווי.

מרק ירקות- ראי מתכון, לחם שיפון עם טחינה או אבוקדו.

סלט אבוקדו ואגוזים- ראי מתכון ופרי הדר.

פסטה ללא חיטה עם ירקות- (ראי מתכון), מקמח אורז מלא, קינואה או קישואים.

תפוח אדמה בקליפתו עם שמן זית

סלט ירקות גדול עם זרעי דלעת ושקדים קלויים קלות, פרי טרי- אגס, תפוז או תפוח

קרקר שיבולת שועל או שיפון עם שקדיה/ חמאת סומסום/ חומוס ביתי/ אבוקדו. עם סלט ירקות עם נבטי אלפלפא, פירות – אפרסק, משמש, אבטיח.

אורז מלא עם סלט תירס -ראי מתכון

סירת אבוקדו- ראי מתכון, פרוסת לחם ללא חיטה עם טחינה, פרי הדר.

ירקות טריים- ברוקולי, גזר, מלפפון, סלרי, צנון, לחם שיפון ממרח גואקמולה (ראי מתכון), זיתים.

אורז עם אננס (ראי מתכון), סלט עלים ירוקים עם רוטב אגוזים (ראי מתכון), פירות טריים- תפוז/ תפוח/ קיווי/ מנגו.

סלט אורז ודוחן (ראי מתכון), פירות טריים- תפוז, תפוח, בננה, קיווי.

מרק גזר וכוסברה (ראי מתכון), לחם שעורה או שיפון עם טחינה, תפוח או אגס.

ירקות מוקפצים עם מעט אגוזים וגרעינים, פירות טריים – תפוז או פפאיה.

פילאף אורז וקינואה (ראי מתכון), עם סלט עלים ירוקים.

סלט שעועית ירוקה ותרד (ראי מתכון), לחם ללא חיטה עם טחינה או שקדיה, מלון וצימוקים.

מרק מינסטרונה (ראי מתכון), פירות טריים: קלמנטינה, אשכולית, ענבים.

ממרח אבוקדו ועגבניות (ראי מתכון) עם ירקות טריים: ברוקולי, גזר, מקלות מלפפון או סלרי, צנוניות, פריכיות אורז ושיבולת שועל. מרק עדשים

וירקות (ראי מתכון), תערובת אגוזים: קשיו, שקדים, פקאנים.


אורז מתובל עם גרעיני דלעת (ראי מתכון), פירות טריים: שזיפים, משמש, או נקטרינה.

ירקות קלויים בגריל (ראי מתכון) עם גרעיני דלעת קלויים וקינואה מבושלת.

דוחן מאודה עם רטטוי ירקות: מבצל, שום, חצילים, קישואים, עגבניות, פלפלים ובזיליקום. תערובת זרעים מעל: דלעת, חמניות וסומסום.

פסטה ללא חיטה עם רוטב עגבניות וירקות - ראי מתכון.

ארוחות ערב

פילאף קינואה עם חומוס ושקדים - ראי מתכון.

אורז מתובל עם גרעיני דלעת, מלון עם תותים ונענע. 

אורז עם ירקות קלויים (ראי מתכון), תערובת אגוזים וגרעינים, פירות טריים: אפרסקים, פירות יער, תפוחים.

ירקות בגריל: קישואים, חצילים, פטריות, פלפלים, עגבניות, בצל, ברוקולי- עם שמן זית. קינואה מבושלת עם אגוזי קשיו.

פילאף פלפל וקשיו - ראי מתכון.

דאל עדשים כתומות וגרעיני חמנייה (ראי מתכון), פירות: קיווי, תפוז.

סלט ירקות עם גרעיני דלעת, פירות טריים: פפאיה, מנגו, אפרסק.

סלט פלפלים קלויים (ראי מתכון) וקינואה מבושלת.

סלט ירוק גדול עם אפרסקים, אבוקדו, צנוברים עם שמן זית, מיץ לימון..

קארי ירקות ועדשים (ראי מתכון) עם אורז מלא.

פסטה ללא חיטה עם רוטב "בולונז עדשים" ראי מתכון, פירות טריים: תותים, תפוזים.

טופו ואננס מוקפצים -ראי מתכון, אורז מלא, פירות טריים: פפאיה, מנגו, אננס.

כרובית ותפו"א בקארי (ראי מתכון), סלט עלי בייבי: רוקט, עלי ראשד, תרד ורוטב עשבי תיבול - ראי מתכון

סלט פירות הדר עם גרעיני דלעת (ראי מתכון), תפו"א מאודה עם מנטה טרייה, פרוסות מלון.

קישואים ממולאים (ראי מתכון), דוחן מבושל, בננה אפויה - ראי מתכון.

גוואקמולי, סלט ירוק גדול עם רוטב אגוזים (ראי מתכון), קינואה מבושלת.

ברוקולי ופלפל אדום מוקפצים (ראי מתכון), אורז חום, סלט תפוז וקיווי טריים (ראי מתכון.

מרק דלעת ובטטה (ראי מתכון), פירות טריים: אפרסק, תותים, אגס.

סלט חומוס, כוסברה וליים (ראי מתכון), בננה אפויה.

מרק אספרגוס ולימון (ראי מתכון), פסטה ללא חיטה עם רוטב עגבניות וירקות.

פילאף דוחן ושקדים ראי מתכון.

טיפים

קחי אוכל לעבודה על מנת להימנע מפיתויים

את עלולה להרגיש עייפה בימים הראשונים

תכיני סלט פירות בבוקר ותאכלי ממנו כל פעם שאת רעבה

אם תשתיני יותר – זה סימן טוב

בהתחלה יתכנו כאבי ראש כתוצאה מפנוי הרעלים, אם כן, ניתן למרוח שמן מנטה ברקות ולעסות אותם בעדינות

תנסי מאכלים חדשים

לקראת השבוע השני – תישני טוב יותר ותרגישי מלאת אנרגיה

במקום לחם חיטה – תאכלי לחמים ללא חיטה - שיפון מלא, כוסמין

לקראת היום העשירי את תרגישי ירידה במשקל אך אל תישקלי!

כשבא לך משהו מתוק תאכלי פירות, פירות יבשים כגון תאנים, משמיש, תמרים, שזיפים וכדומה

ועוד כמה טיפים לתזונה בריאה יותר

כמה שפחות מלח. יש לתבל במלח רק כשצריך ועדיף תמיד לקראת סוף הבישול. השתמשו במלח ים, מלח מופחת נתרן או מלח צמחי.

יש להשתמש בשמן זית כתית מעולה או שמן קוקוס, לכל שאר השמנים (שמן שומשום, חמניות, אגוזים), יש להשתמש בשמנים מכבישה קרה, עדיף אורגניים.

עדיף להשתמש במרכיבים אורגניים- כמה שאפשר.

לא להשתמש בשמני גרעינים לטיגון בטמפרטורות גבוהות - זה הורס את השמן פרט שלשמן קוקוס. הוסיפו את השמן בסוף הבישול, תיבול וכו'. ניתן להקפיץ את הירקות בסיר עם מעט מים או מעט שמן קוקוס.

המנעו מקוביות מוכנות של תערובת ירקות – הם מכילים כמות גדולה של מלח. ניתן להשתמש בירקות מיובשים טחונים.

עדיף תמיד להשתמש בירקות טריים

פסטה ללא חיטה כגון פסטה מדוחן, כוסמין, אורז וכדומה.




ועוד כמה טיפים לתזונה בריאה יותר

כמה שפחות מלח. יש לתבל במלח רק כשצריך ועדיף תמיד לקראת סוף הבישול. השתמשו במלח ים, מלח מופחת נתרן או מלח צמחי.

יש להשתמש בשמן זית כתית מעולה או שמן קוקוס, לכל שאר השמנים (שמן שומשום, חמניות, אגוזים), יש להשתמש בשמנים מכבישה קרה, עדיף אורגניים.

עדיף להשתמש במרכיבים אורגניים- כמה שאפשר.

לא להשתמש בשמני גרעינים לטיגון בטמפרטורות גבוהות - זה הורס את השמן פרט שלשמן קוקוס. הוסיפו את השמן בסוף הבישול, תיבול וכו'. ניתן להקפיץ את הירקות בסיר עם מעט מים או מעט שמן קוקוס.

המנעו מקוביות מוכנות של תערובת ירקות – הם מכילים כמות גדולה של מלח. ניתן להשתמש בירקות מיובשים טחונים.